The Building

Here you can see progress with PJ Green our construction company and Torridon our project managers overviewing the James Robertson Architect design of the new surf centre.

The new building contains a multipurpose education room, an office, storage, heated changing rooms, toilets and warm showers all at ground floor level. It also includes two upper floor rooms, the first overlooking Belhaven with stunning views – to be used for meetings by the community, and a second office for longer term office use by a charity.

The vision is to create a focal point for surf performance, water safety, environmental education and to deliver a new hub for a wide range of community activities. It will also provide improved safety and First Aid equipment for the beach. Belhaven Surf Centre will use renewable energy for the majority of its heating and power needs. An air source heat pump and under floor heating will deliver an economical and environmentally friendly future for the building in keeping with our ethos.